Alter

Altertavlen er udført i bruskbarok stil med malet årstal 1699.

Storfeltet i tavlen har et maleri på lærred (184 x 148 cm), af nadverens indstiftelse og flankeres af to søjler med snoede, ranke-omvundne skafter.

I de gennembrudte storvinger, der har bruskværk og kerubhoveder, står figurer af Johannes Døberen og Moses.

Foran storgesimsen er anbragt en kronet kartouche med reliefskåret C5. På den brudte topgavls kamme hviler to putti, af hvilke den nordre er en ringe efterskæring.

Topstykket dannes af en kartouche med en oval reliefskæring af kristi dåb.

Topstykket krones af en strålesol, hvori Jehovahs hebraiske navn (JHVH) er malet.

Fodstykket har en oval ramme med forgyldt Skriftsted (1. Kor. 11, 28: Velsignelsens bæger, som vi velsigner, er det ikke fællesskab med Kristi blod? Brødet, som vi bryder, er det ikke fællesskab med Kristi legeme?") og årstallet ”Anno 1699”. 

Alterklæder er af rødt brocheret fløjl, kantet med guldgalioner. På forsiden broderet med guld- og sølvtråd et kronet J M (Juliane Marie) i laurbærkrands og ”Den: 4 September 1775”.

Altertavlen stod oprindeligt i kirkens korsskæring, men blev senere flyttet til nuværende placering.

År 1751: ”En almindelig tradition her ved stedet vil foregive, at alteret er en donation af magister Christen Blichfeldt” (se: Epitafium Christen Blichfeldt).

Ved en restaurering under ledelse af arkitekt H. B. Storck i årene 1901-1909, blev alteret flyttet til Sct. Hans Kapel i Ringsted.